Merkittävät hevoset


Venna & Robert. © AnneL.


Hype & Robert. © AnneL.


Windi & Robert. © AnneL.


Robert & Harry, Anni & Laila. © AnneL.


Harry & Robert. © Sage

NORMAN II
Norman, tai Norbert, tai Norppa, tuli perheeseen vuonna 1999. Se on 10-vuotias, ketterä ja edellisellä ratsastajallaan hyvin menestynyt isoponi. Hinnaltaan se ei ollut mikään halvin, olihan se nopea ja varma ruusukehai, joka oli kiikuttanut edellisen omistajansa turvallisesti junioriluokkiin. Norppa oli kaunis vaaleanrautias, vaaleat jouhet aina siististi leikattuna ratsuharjana. Pippa kilpaili ruunalla ponivuotensa ja samalla Robert opetteli ratsastuksen saloihin reilulla ja varmalla ponilla. Nuoremman Harringtonin kilpaura saa alkunsa Pipan ajan jakautuessa poniluokissa kilpailemisen ja tuntumaa juniorihevoseen hakemisen kanssa, ja myöhemmin, Pipan siirryttyä junioriksi, Robert saa Norpan täysin omaan käyttöönsä. Kolmantena vuonnaan, Iso-Britannian edustajana kotimaassa käydyissä joukkue-estemestaruuksissa, Norppa kompastuu juuri ennen vesiestettä ja esteen sekaan sinkoaa kovasta vauhdista ratsastaja. Poni vetää kuperkeikan, mutta selviää vain käyttökelvottomaksi vääntyneellä satulalla, toisin kuin Robert. Norppa kuitenkin myydään vasta vuotta myöhemmin, 2009, kun Harringtonit muuttavat Suomeen.

ARISTOTUTLE X
Pipan juniorihevonen Tut hankitaan perheeseen kauden 2004 alussa. 15-vuotias puoliverinen on ennen kaikkea opetusmestari: varmajalkainen ja puomeista irti pysyvä ratsu, jolla poneista hevosiin siirtyvän ratsastajan on hyvä aloittaa. Pippa ja Tut ottavat toisena juniorivuotenaan junioreiden EM-hopeaa yksilönä ja EM-pronssia joukkueena. Robert ratsastaa ruunaa satunnaisesti kotona silloin kun sisko ei ehdi ja hyppää korkeimmat ratansa (140 cm) juuri Tutin kanssa. Tut myydään niinikään vuonna 2009.

HEULWEN
Vennasta tulee Robertin hoitoponi Seppeleessä. Vinkeä ponitamma on avain kouluratsastuksen maailmaan. Robert ehtii hoitaa Vennaa kaksi vuotta ennen perheen muuttoa takaisin Iso-Britanniaan. Venna ja Robert kohtaavat vielä myöhemmin Seppeleessä, mutta tamma myydään muualle.

C BROWN
Kun Robert aloittaa taas hyppäämisen ratsastuskoulun estetunneilla, saa hän ratsukseen useimmiten kirjavan Charlien. Leppoisa ja nuoresta iästään huolimatta kovin varma puoliverinen saa valettua sitä samaa varmuutta ratsastajaansakin, ja Robert pääsee hyppäämään myös maastoesteitä Charlien turvin. Seppeleen ajaessa myöhemmin toimintaansa alas, Charlien hoitaja ja Robertin ystävä/vihollinen Alviina ostaa hevosen itselleen.

LAZUR SOV
Seppeleen valmennusryhmiin Robert saa ratsukseen Lassen. Sympaattinen hevonen tarjoilee onnistumisia etenkin kouluratsastuksessa. Ratsastuskoulun ajaessa toimintaansa myöhemmin alas, Lassen ostaa sen pitkäaikainen tuntiratsastaja, Kaspian Franssi.

HARRIET V
Harryn vähän yllätyksenä ostaa Maria-äiti vuonna 2014, pojan joutuessa jättämään uudelleensyntynyt ratsastusmotivaatio Liekkijärvelle. Alku ei ole niin sointuisa kuin voisi olla, mutta ratsukko löytää yhteisen sävelen nopeasti ja Maria jättää hyvänmielenratsastelut sivuun auttaakseen ratsukkoa etenemään kouluratsastuksessa. Harry ja Robert kehittyvät samaa vauhtia, ensin Iso-Britanniassa, sitten Liekkijärvellä, sitten Vänrikinmäellä, sitten Kallassa. Tällä hetkellä heillä on tähtäin vaativammissa koululuokissa ja kansainvälisissä kilpailuissa. Harry, vaikkei olekaan pojan ensimmäinen oma hevonen, on Robertin elämän hevonen.

Muita hevosia, joilla Robert on ratsastanut: Windi, Hype, Myntti, Frank, Loeke, Rotta, Laila, Lemon